Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul MUNCII, RĂSPUNS de ULTIMĂ ORĂ despre LEGEA SALARIZĂRII
Ministrul MUNCII, RĂSPUNS de ULTIMĂ ORĂ despre LEGEA SALARIZĂRII

Ministrul MUNCII, RĂSPUNS de ULTIMĂ ORĂ despre LEGEA SALARIZĂRII

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că Legea salarizării se va aplica în forma publicată în Monitorul Oficial. Ea a mai declarat că nu se vor îngheța salariile.

„Aș vrea să fac o remarcă pentru că azi toată ziua s-a rostogolit o știre că ne contrazicem eu și domnul Teodorovici. Într-adevăr Comisia Europeană cere mai multe scenarii, asta nu înseamnă că nu se aplică Legea salarizării, pentru că avem prevederi de creșteri etapizate. Noi am avut o colaborare foarte bună. Sindicatele au tot venit în această perioadă, federațiile sindicale mă refer aici. Foarte multe au cerut să fie mai devreme. (…) M-am exprimat destul de clar că în 2019 va fi aplicată Legea salarizării cum a fost publicată ea în Monitorul Oficial”, a declarat Vasilescu, la România TV.

„Ne dorim ca de la data de 1 noiembrie și sper să putem lua până atunci o hotărâre în Guvern, un salariu minim brut pe țară garantat la 2.080 lei pe lună și să introducem un salariu de bază minim brut pe țară 2.350 de lei pentru angajații cu studii superiore și angajații cu minim 15 ani vechime”, a mai spus ministrul muncii.

Răspunsul vine în contextul în care ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că ar exista o varintă de lucru pentru înghețarea salariilor în 2019.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.