Ceremonia de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc, astăzi, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre (SMTF). 
Generalul-locotenent Mircea Savu a predat comanda generalului-maior Nicolae Ciucă, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.
„După mai mulţi ani în care bugetul apărării a scăzut, în anul 2013 am avut o creştere, care a permis relansarea procesului de modernizare şi înzestrare al Armatei României”, a declarat, după ceremonie, ministrul Mircea Duşa.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a subliniat că această creştere se reflectă şi în bugetul pe anul 2014, ceea ce va asigura continuitate programelor derulate.
De zece ani în NATO
Totodată, Mircea Duşa a trecut în revistă principalele evenimente ale acestui an, precizând că vor fi organizate activităţi importante pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică la care vor fi invitate oficialităţi din cadrul organizaţiei şi ţărilor membre.

Referitor la numirile pe funcţiile libere de conducere din structurile ministerului, ministrul Duşa a spus că se vor face în mod transparent, prin publicarea acestora şi organizarea de concursuri.

La activitate au participat şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.