Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Mediului: Articolul 20 din Codul Silvic protejează proprietatea privată
Ministrul Mediului: Articolul 20 din Codul Silvic protejează proprietatea privată

Ministrul Mediului: Articolul 20 din Codul Silvic protejează proprietatea privată

Articolul 20, care oferă posibilitatea exploatarii suprafetelor de padure mai mici de 10 hectare, nu ar trebui scos din Codul Silvic, crede ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

Acesta a fost scris tocmai pentru a veni în ajutorul proprietarilor care nu au suprafețe mari de pădure, a declarat, la Digi 24, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, preluată de Agerpres.

''Acest articol 20 nu trebuie scos din Codul Silvic și am demonstrat asta cu ajutorul specialiștilor din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Așa cum a fost introdus în Codul Silvic și votat anterior de către Parlamentul României trebuie să rămână în forma aceasta. Dimineață am văzut cum doamna deputat Lucia Varga, într-o conferință de presă, a susținut vehement că acest articol 20 ar duce de fapt la tăieri ilegale și că sub acest articol s-ar ascunde unele nereguli sau că dânsa are suspiciuni că tocmai sub acoperământul acestui articol 20 s-ar tăia aproape un milion de hectare de pădure. Vrem să explicăm tuturor românilor, tuturor iubitorilor de pădure și tuturor celor care doresc să trăiască într-un mediu sănătos în România că articolul 20 a fost scris tocmai ca să ajute proprietatea privată, să ajute proprietarii care nu au suprafețe mari de pădure și care sunt proprietari de suprafețe până în 10 hectare. Cu ajutorul acestui articol, persoana respectivă intră într-o normalitate pentru că în România, la ora actuală, sunt aproximativ 450.000 de hectare neadministrate, care sunt lăsate la voia întâmplării'', a spus Gavrilescu.