Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Lucian Bode, iritat de comportamentul Dianei Șoșoacă. Câte amenzi a luat senatoarea
Ministrul Lucian Bode, iritat de comportamentul Dianei Șoșoacă. Câte amenzi a luat senatoarea

Ministrul Lucian Bode, iritat de comportamentul Dianei Șoșoacă. Câte amenzi a luat senatoarea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut declarații privind situația senatoarei Diana Șoșoacă. El a afirmat că Diana Șoșoacă a fost amendată de mai multe ori pentru nerespectarea regulilor la proteste.

Lucian Bode a spus despre senatorul Diana Şoşoacă: ”A fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri… Mă abţin foarte greu să comentez comportamentul unor colegi parlamentari care aleg deliberat să încalce legea”.

Nerespectarea regulilor la proteste – sancționată

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că Diana Şoşoacă a fost amendată de mai multe ori pentru nerspectarea regulilor la protestele la care a fost prezentă. El a mai  precizat că se abţine cu greu să comenteze comportamentul unor parlamentari care aleg deliberat să încalce legea.

Ministrul Afacerilor Interne a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, despre câte amenzi a primit Diana Şoşoaca pentru încălcarea regulilor la proteste.

„Mă abţin foarte greu să comentez comportamentul unor colegi parlamentari care aleg deliberat să încalce legea. Acesta este, înainte de toate, un act de iresponsabilitate faţă de ceilalţi care respectă legea şi indiferent cum te numeşti şi ce calitate ai, să ştii că vei suporta rigorile legii dacă tu deliberat încalci legea”, a afirmat Lucian Bode.

Diana Șoșoacă a fost amendată de mai multe ori

Ministrul Lucian Bode a menţionat că Diana Şoşoacă a fost amendată de mai multe ori.

„A fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri. Conform legii, numărul şi valoarea sancţiunilor privesc strict persoana în cauză şi nu pot să le comunic public, dar vă asigur că de fiecare dată instituţiile statului au aplicat legea şi de fiecare dată când s-a impus o sancţiune ea a fost aplicată, fie că a fost o sancţiune aplicată în calitate de participant, fie că a fost aplicată în calitate de organizator al unor astfel de manifestări”, a explicat Lucian Bode, ministrul de Interne al României.

Senatoarea Diana Șoșoacă este cunoscută pentru aparițiile sale zgomotoase la protestele împotriva regulilor anti -COVID-19 și pentru luările sale de poziție din Parlamentul României.