Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor. Premieră în sistem
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor. Premieră în sistem

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor. Premieră în sistem

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor şi a declarat recent că va iniţia câteva măsuri care să-i încurajeze să se pensioneze mai târziu.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor. În prezent, mulţi judecători şi procurori se pensionează în jurul vârstei de 50 de ani.

Stelian Ion crede că o soluţie este atribuirea unui număr mai mic de dosare spre soluţionare. Declaraţiile ministrului Justiţiei au fost lansate vineri seara la TVR 1.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pregăteşte o surpriză magistraţilor

Astfel, Stelian Ion a precizat că se poate interveni „prin acordarea unor condiţii bune magistraţilor”, „astfel încât să nu simtă o presiune foarte mare care să îi facă la un moment dat să îşi dorească la 48 până la 50 de ani să iasă la pensie”.

„Să îşi dorească să îşi desfăşoare activitatea până la o vârstă înaintată, să se bucure sistemul judiciar de experienţa lor. E foarte importantă experienţa în acest domeniu”, a completat ministrul Justiţiei.

În urmă cu o lună, Stelian Ion sublinia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor. De asemenea, acesta anunţa că va propune abrogarea textului de lege referitor la pensionarea anticipată.

Vârsta de pensionare a magistraţilor

Stelian Ion

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022”, se arăta într-un comunicat al ministerului.

În acest context, prioritatea va fi încurajarea oamenilor să cât mai mult timp în sistem. „Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun”, a spus ministrul Justiţiei.

La 31 decembrie, în prima conferinţă în calitate de ministru al Justiţiei, Stelian Ion anunţa că dorea să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi.

just.ro stiri.tvr.ro