Evenimentul Zilei > Justitie > FRJudo contestă decizia Curții De Apel Brașov. Plângere penală pe numele a trei judecători
FRJudo contestă decizia Curții De Apel Brașov. Plângere penală pe numele a trei judecători

FRJudo contestă decizia Curții De Apel Brașov. Plângere penală pe numele a trei judecători

Federația Română de Judo contestă decizia Curții De Apel Brașov și face plângere penală celor 3 judecătoare implicate în proces

Potrivit unui comunicat de presă, FRJudo contestă decizia Curții De Apel Brașov (CAB) și face plângere penală celor 3 judecătoare implicate în proces.

FRJudo anunță  că luat azi notă de admiterea parțială a contestației în decizia finală a Curții de Apel Brașov (CAB), în procesul intentat de către fostul antrenor Adrian Croitoru, dar consideră decizia ca fiind incorectă, și aducătoare de prejudicii importante activității sportivilor și antrenorilor din judo-ul românesc.

Prin urmare, la propunerea președintelui Cozmin Gușă, directoratul FRJudo a decis să procedeze la contestarea în anulare a deciziei menționate, având și elementele necesare pentru a solicita revizuirea procesului. În același timp, adunând pe durata termenelor procesuale suficiente dovezi ce implică incorectitudinea celor 3 judecătoare din Brașov , directoratul FRJudo a mandatat avocatul ce ne reprezintă pentru a formula plângere penală împotriva acestora la SIIJ, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

FRJudo contestă decizia Curții De Apel Brașov (CAB)

Această decizie din procesul Croitoru versus FRJudo, unică în istoria spețelor similare din justiția românească, a fost reclamată în urmă cu câteva luni și la CSM, așteptând un răspuns și din partea acestei instituții a statului român.

Alegeri la Federația de Judo

În cursul acestui an la Federația Română de Judo vor avea loc alegeri interne pentru alegerea noului președinte, care va conduce destinele judo-ului românesc în următorii patru ani.

Cei care au anunțat că vor să candideze pentru funcția de președinte sunt George Teșeleanu și Paul Augustin Marian. Cei doi se vor confrunta la alegerile care vor avea loc în 24 februarie 2021. Încă nu este clar dacă actualul președinte al FRJ, Cozmin Gușă va mai candida pentru un nou mandat. El mai are vreme până în data de 9 februarie a.c. să anunțe dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat.

Potrivit regulamentului intern, afișat din data 10 februarie 2021, candidații își vor putea prezenta proiectele, pe un forum afișat pe pagina de internet a FRJ. În cadrul acestor discuții, candidații își vor putea prezenta proiectele și vor dezbate subiectele de interes maxim pentru federație.