Evenimentul ZileiJustitieMinistrul Justiției, despre suspendarea șefei DNA

Ministrul Justiției, despre suspendarea șefei DNA

Ministrul Justiției, despre suspendarea șefei DNA
Prezent la ședina Consiliului Superior al Magistraturii, Florin Iordache, ministrul Justiției, a declarat că trebuie recredibilizată imaginea SRI, făcând referire la evenimentele din ultima perioadă, care au dus la trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI, Florian Coldea, după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

"Serviciile nu trebuie să aibă niciun fel de intervenţie nici în justiţie, şi în niciun fel. Serviciile au rolul lor şi, fără îndoială, cât timp e o anchetă în derulare poziţia mea într-o parte sau în alta nu cred că ar face bine, de aceea refuz să mă pronunţ. Trebuie să recredibilizăm imaginea SRI-ul, are un rol foarte important atunci când avizează şi atunci când îşi desfăşoară activitatea. E foarte important să recredibilizăm, pentru că modul în care s-a desfăşurat acest serial aduce atingeri imaginii şi SRI este parte foarte importantă a Romaniei", a declarat Florin Iordache, citat de mediafax.ro.

Întrebat dacă ia în calcul suspendarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA în cazul în care apar înregistrări cu ea, Iordache a declarat: "Haideţi să aşteptăm, să vedem, eu nu ştiu ce imagini apar, aşteptăm şi apoi ne pronunţăm. Prezumţia de nevinovăţie este cea mai importantă şi în aceste condiţii, în momentul în care apare ceva atunci putem să stăm de vorbă".

Reamintim că, în ultima perioadă, fostul deputat Sebastian Ghiță, anchetat în mai multe dosare și dat în urmărire generală și internațională, a făcut o serie de acuzații la adresa generalului Florian Coldea și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Acuzațiile au fost făcute prin intermediul unor înregistrăti video, difuzate de România TV. Într-o înregistrare de miercurea trecută, Ghiță a spus că a fost în mai multe vacanțe cu Florian Coldea. A doua, zi, joi, prim-adjunctul directorului SRI a fost suspendat din funcție.

Ieri, România TV a prezentat o nouă înregistrare, în care Ghiță a arătat facturile originale prin care a plătit una din vacanțele în care a fost cu familia Coldea, afirmând că cele pe care le-a prezentat generalul atunci când a fost anchetat de o comisie internă, tot pe acest caz, sunt false. Mai mult, Ghiță a spus că el l-a ajutat să facă rost de ele. Fostul deputat a amenințat că va publica și o înregistrare în care apare Kovesi, la o petrecere care a avut loc într-o vilă din Sinaia. 


Accesează: