Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul finanțelor ungar: Blocarea fondurilor de redresare în cazul Ungariei are motive politice
Ministrul finanțelor ungar: Blocarea fondurilor de redresare în cazul Ungariei are motive politice

Ministrul finanțelor ungar: Blocarea fondurilor de redresare în cazul Ungariei are motive politice

Mihály Varga spune despre Ungaria faptul că şi-a prezentat planul naţional de redresare, dar a fost evaluat politic. Ce face Comisia Europeană este o încălcare a principiului concurenţei corecte, a spus acesta, potrivit MIT.

„Este evident că blocarea fondurilor europene de redresare economică de după pandemia de coronavirus în cazul Ungariei şi Poloniei are motive politice” – a declarat marţi, la Bruxelles, ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, după reuniunea miniştrilor de finanţe ai UE (Ecofin).

Într-o declaraţie acordată Agenţiei MTI, Mihály Varga a amintit că Ungaria a fost printre primele ţări care şi-a prezentat planul naţional de redresare, în luna mai 2021, însă din cauza adoptării, în Ungaria, a legii referitoare la protejarea copiilor Comisia Europeană a evaluat planul Ungariei după criterii politice.

Potrivit celor afirmate de ministrul ungar, în timpul dezbaterilor de marţi, s-a confirmat această situaţie, deoarece comisarul european pentru politică economică, Paulo Gentiloni, care are vederi de stânga, a afirmat că unul din principalele argumente în ceea ce priveşte blocarea fondurilor de redresare în cazul Ungariei este nevoia de a asigura nediscriminarea în învăţământul şcolar.

„Ungaria consideră inacceptabil acest lucru. Ceea ce face Comisia Europeană este o încălcare a principiului concurenţei corecte” – a continuat Mihály Varga, potrivit Rador.