Evenimentul Zilei > International > Mesaj clar de venit de la Comisia Europeană. Vaccinarea obligatorie trebuie adoptată de toate țările
Mesaj clar de venit de la Comisia Europeană. Vaccinarea obligatorie trebuie adoptată de toate țările

Mesaj clar de venit de la Comisia Europeană. Vaccinarea obligatorie trebuie adoptată de toate țările

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de părere că ar trebui impusă vaccinarea obligatorie în toate țările membre ale UE, pentru a reduce efectele pandemiei.

Ursula Von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a vorbit despre obligativitatea vaccinări, în condițiile în care noua tulpină, Omicron, începe să se răspândească pe „Bătrânul Continent”. Lidera CE spune că toate țările membre UE trebuie să aibă o abordare comună pentru a rezolva această problemă.

Ce părere are Ursula Von der Leyen despre vaccinarea obligatorie

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a declarat Von der Leyen, care a precizat că exprimă o „opinie personală”, deoarece competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

Șefa Comisiei Europene a vorbit despre natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din Uniunea Europeană şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. Doar 66,2% din populaţia totală a blocului este complet imunizată.

În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriaşe”, a declarat Ursula von der Leyen.

„Cred că este de înţeles şi adecvat”

La nivelul Uniunii Europene, Grecia și Austria sunt primele țări care vor să ia măsuri extreme și au anunțat amenzi pentru cetățenii care nu vor să se imunizeze prin vaccinare. Subiectul măsurilor coercitive este dezbătut și în alte țări. Întrebată dacă este de acord cu astfel de amenzi, Von der Leyen a declarat că ritmul de răspândire a bolii și ritmul lent de vaccinare anti-Covid în unele părți ale Uniunii Europene arată că ar trebui luată în calcul impunerea obligativității vaccinării.

„Cred că este de înţeles şi adecvat” să avem o dezbatere şi „să ne gândim eventual la vaccinarea obligatorie în UE”, a afirmat Von der Leyen.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: