Ministrul Familiei, replică pentru Arhiepiscopul Tomisului: Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste

Ministrul Familiei, replică pentru Arhiepiscopul Tomisului: Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste Natalia Intotero s-a autosesizat în cazul fetiței din Galați/ Sursă foto: Razvan Valcaneantu EEC

Declarațiile făcute de ÎPS Teodosie au stârnit controverse în spațiul public. După ce Arhiepiscopul Tomisului a precizat că mariajul este o cruce, iar femeile abuzate trebuie să țină cont de voia soților, ministrul Familiei a reacționat. Natalia Intotero susține că acestea nu ar trebui să tolereze violența.

Natalia Intotero, replică pentru ÎPS Teodosie

Întrebat despre femeile abuzate psihologic de parteneri, clericul a precizat că acestea trebuie să își poarte crucea căsniciei, având în vedere că au primit taina cununiei. Ministrul Natalia Intotero susține că  formele de abuz sunt inaceptabile și nu ar trebui tolerate.

„Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia nu îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie. Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință.”, a spus ministrul Familiei.

Îndemn pentru femeile care au trecut prin abuzuri

Natalia Intotero le-a îndemnat pe femeile abuzate să ceară sprijin din partea autorităților. Totodată, ministrul a subliniat că acestwa ar trebui să găsească siguranță în familie și în căsnicie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Confom ministrului, victimele violenței în familie pot primi ajutor prin Agenția pentru Egalitate de Șanse. Astfel, femeile pot fi cazate în centre speciale, unde pot primi consiliere psihologică. În plus, victimele sunt îndrumate și pe plan profesional.

ÎPS Teodosie, Natalia Intotero

ÎPS Teodosie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Natalia Intotero îl critică pe Arhiepiscopul Tomisului

Ministrul Familiei susține că Biblia îndeamnă la pace și dragoste, criticând mesajul pe care clericul l-a transmis femeilor abuzate. Conform acesteia, victimele violenței în familie pot apela gratuit numărul 0800.500.333.

De-a lungul timpului, Arhiepiscopul Tomisului a făcut mai multe afirmații controversate legate de viața de familie. Acesta a afirmat că femeile lăuze nu au voie să intre în biserică, fapt care a stârnit numeroase reacții în spațiul public. De asemenea, acesta i-a îndemnat pe soți să evite divorțul, dincolo de încercările prin care pot trece.