Ea a declarat vineri că: „sunt conștientă de importanța testelor PISA și până la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute”. Ea a revenit asupra declațiilor de luni când a afirmat că nu trebuie să ne îngrijoreze rata de 44% analfabetism funcțional arătată de PISA 2018.

Anisie revine, astfel, asupra declarațiilor cu privire la testele PISA și anunță că luni va realiza, împreună cu specialiștii și cercetătorii în științele educației „o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018”, iar până la „cel târziu la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute și asumate de toți actorii educaționali”.

Anunțul survine după ce, în ziua anunțării rezultatelor PISA de către OECD, ministrul Anisie a declarat că nu trebuie să ne îngrijoreze rata de 44% analfabetism funcțional arătată de PISA 2018, pentru că rezultatele obținute de România nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație.

„Sunt conștientă de importanța” testelor PISA, a scris ministrul Educației, Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, precizând că este cea care în 2016, din funcția de secretar de stat pe preuniversitar în Guvernul Cioloș, a lucrat pentru participarea României la testele PISA în 2018.

„PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016, tocmai pentru că am fost și sunt conștientă de importanța acestora și pentru că nimeni altcineva nu își asumase ca România să intre în această evaluare! De altfel, nici până la momentul actual niciun alt ministru nu și-a asumat inițierea Hotărârii de guvern privind PISA 2021!”, a mai spus Anisie, potrivit g4media.ro.