Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale vor conține proba de „creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”, se arată într-un document oficial primit de Edupedu.ro.

Convingerea ministrului este aceea că material nou introdusă nu va fi nici pe departe una ușor de implementat. „Nu cred că va fi foarte ușor de generat această materie, dar cred că va fi obligatorie, ea va avea caracter de interdisciplinaritate”, a declarat Ministrul Educației.

„Oricare din aceste formule de Bacalaureat pot fi alese. Cel care are un Bac vocațional se duce să facă studii superioare în domeniul respectiv, de exemplu”, a mai punctate primul om din Ministerul Educației.

Materiile care se vor da la BAC A1 Bacalaureat pentru studiile de științe, potrivit propunerii ministrului pentru viitoarea lege a educației sunt:

Limba română

limba străină

matematică

fizică/chimie/biologie

proba de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini

Materiile pentru BAC A2 Bacalaureatul pentru studiile socio-umaniste:

Limba română

Limbă străină

Istorie

Filosofie/logică/filosofie

probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini

Materiile pentru BAC V Bacalaureatul pentru studiile vocaționale:

 

Limba română

Limbă străină

probă specifică

probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini

Materiile pentru noul BAC T Bacalaureatul profesional:

Limba română

Limba străină

Științe