Ministrul Educației din Moldova, despre măsurile luate în urma cazului fetei care a născut la 11 ani

Ministrul Educației din Moldova, despre măsurile luate în urma cazului fetei care a născut la 11 ani Dan Perciun. Sursa foto: FB

Noi declarații oferite de ministrul Educației din Republica Moldova, Dan Perciun, după un caz care revoltător, care a dat naștere multor reacții ale opiniei publice.

Dan Perciun ministrul Educației din Republica Moldova, a vorbit, din nou, despre posibilitatea introducerii unui curs de educație sexuală. Discuția s-a aprins în spațiul public, după ce o fată în vârstă de 11 ani a născut. Iar cazul a trezit mare interes în țara vecină.

„Suntem în discuții despre posibilitatea extinderii cursului opțional de educație pentru sănătate, la nivelul întregului sistem de învățământ. Este o decizie asupra căreia continuăm să medităm. La această etapă el este disponibil ca disciplină opțională. Sunt mai multe instituții de învățământ care îl oferă, am vizitat una recent în Hîncești și îndemnul nostru către toate instituțiile de învățământ este să ofere acest curs pentru elevi, pentru ca asemenea situații să fie prevenite pe viitor”, a afirmat șeful Educației din țara vecină.

Ministrul Educației din Republica Moldova, noi reacții după un caz care a făcut vâlvă

Întrebat dacă autoritățile preconizează să introducă acest curs ca obiect de studiu, începând cu anul viitor, ministrul Dan Perciun a afirmat: „Cred că aici încă nu suntem gata să luăm o decizie, trebuie să avem o discuție mai largă cu întreaga societate și să ne determinăm pe marginea acestui subiect și în egală măsură să vedem dacă putem să incorporăm anumite elemente din această disciplină de bază, cu, este biologia de exemplu. În ultimii ani s-au făcut anumite schimbări în acest sens, dar s-ar putea să fie nevoie de mai mult. Totodată, s-a sesizat și Parlamentul pe acest subiect, urmează să avem o discuție, alături de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pe modul de organizare și funcționare a comisiilor multidisciplinare, care ar trebui să fie mai active și pe dimensiunea prevenirii violenței pe bază de gen și nu doar, dar și a abuzului în așa gen de cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul fetei de 11 ani, care a născut, oamenii legii au demarat o anchetă. Cauza penală este legată de viol, după cum informează unimedia.info.