Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Economiei, veste colosală! Scăderi masive de prețuri
Ministrul Economiei, veste colosală! Scăderi masive de prețuri

Ministrul Economiei, veste colosală! Scăderi masive de prețuri

Caburanții și energia electrică s-au ieftinit, anunță Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Scăderea cotaţiei petrolului a determinat scăderea carburanților, de unde și ieftinirea cu 7% a bezinei și a motorinei.

„Scădea cotației petrolului pe piețele internaționale, în urmă cu o zi sau două am avut minimul istoric al cotației petrolului, la 25 de dolari barilul, ceea ce nu s-a mai întâmplat de zeci de ani. Asta automat a pus presiune și pe prețul benzinei și motorinei de la pompă, de aceea este scăderea aceasta masivă.

Este adevărat că nici în această perioadă nu există consum, dar în România, chiar dacă nu a existat consum, prețurile nu au scăzut. (…) De asemenea a scăzut și prețul de la energia electrică, ieri era 120 de lei pe megawatt față de vârful când a fost și 600 de lei pe megawatt”, a declarat la Antena 3 Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Sprijin pentru șomaj

Amintim că, în urmă cu două zile, ministrul Economiei declara ca sprijinul de la stat pentru şomajul tehnic se va acorda companiilor afectate direct de implementarea ordonanţei militare, care a închis activităţile în restaurante, baruri, cafenele, precum şi celor cu încasări scăzute cu cel puţin 25%.

„Pentru a beneficia de şomaj tehnic, există două categorii de companii care beneficiază: una care a fost afectată direct de implementarea decretului, acea ordonanţă militară care a închis activităţile în restaurante, baruri, cafenele şi aşa mai departe. (…) A doua categorie este una foarte largă, o categorie de firme afectate şi ele la rândul lor de această epidemie. Am considerat că este foarte larg dacă vom pune o cifră de încasări scăzută de minimum 25%. Acest lucru se va face pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere, nu va mai fi vorba de o chestie birocratică”, a menţionat Virgil Popescu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.