Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme la arena Dinamo. Ministrul de Interne îl roagă pe Nicolae Badea „să renunțe la tot ce are, ca să facem stadionul”
Probleme la arena Dinamo. Ministrul de Interne îl roagă pe Nicolae Badea „să renunțe la tot ce are, ca să facem stadionul”

Probleme la arena Dinamo. Ministrul de Interne îl roagă pe Nicolae Badea „să renunțe la tot ce are, ca să facem stadionul”

Carmen Dan, ministrul de Interne, a trimis, astăzi, Corpul de Control la Clubul Sportiv Dinamo pentru a verifica situația arenei din Ștefan cel Mare. Starea este în continuare fără rezultat, fapt ce i-ar putea priva pe „roș-albi” de modernizarea stadionului pentru EURO 2020.

După verificarea stadionului, care trebuie modernizat în vederea Campionatului European din 2020, ministrul de Interne a susținut o conferință de presă. Carmen Dan a declarat că acordul dintre Nicolae Badea, proprietarul stadionului, și Clubul Sportiv nu poate fi rupt de comun acord, și că, în prezent, lucrările de modernizare nu pot lua startul tocmai din această cauză. Cea mai potrivită variantă ca lucrurile să decurgă conform planului ar fi ca Badea să cedeze de bunăvoie la dreptul de folosință, lucru ce nu se va întâmpla mai mult ca sigur. 

„Înțeleg că este necesar ca această investiție să aibă loc. Trebuie să primeze interesul românilor. Există un contract între Clubul Dinamo, al MAI, și Asociația FC Dinamo, prin care se conferă dreptul de folosire pe o perioadă nedeterminată a stadionului Dinamo. Încetarea unilaterală a contractului ar duce la sancțiuni pe întreaga durată a lui, adică pe o perioadă nedeterminată.

MAI recunoaște importanța acestei oportunitați. Apreciem că singura soluție o reprezintă cedarea de către Asociația FC Dinamo a stadionului și a bunurilor imobile care fac obiectul investiției: stadionul, gazonul, tribunele, vestiarele și intrarea principală.

Situația juridică actuală face imposibilă investiția CNI la stadion. Am cerut un control al Corpului de Control al MAI pentru a mă informa și pentru a indentifica vulnerabilitățile care ar putea îngreuna modernizarea.

În acest moment trebuie să menționăm că AS FC Dinamo este în proces de insolvență. CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei. Suma reprezintă datoriile neachitate față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților, între 2002 și 2010.

Conducerea CS Dinamo și Asociația FC Dinamo a comunicat în ultimele săptămâni că ambele părți doresc modernizarea stadionului Dinamo”, a declarat Carmen Dan în conferința de presă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: