Minerii, manipulaţi să-şi voteze şefii la uninominale

Minerii, manipulaţi să-şi voteze şefii la uninominale

Minerilor din Valea Jiului li se sugerează de liderii de sindicat că ar trebui să-i susţină la uninominale pe cei doi directori din Compania Naţională a Huilei, care candidează la alegerile pentru Parlament.

Preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş, spune că cei doi candidaţii ar putea să le reprezinte cel mai bine interesele. Totuşi, preşedintele LSMVJ pretinde că nu va influenţa în niciun fel alegerea minerilor, care sunt liberi să voteze pe cine vor, dar că aceştia „ar trebui să vadă cine le cunoaşte situaţia şi cine i-ar păutea ajuta ca mineritul să continue”.

„Este vorba despre Daniel Surulescu, directorul general al CNH şi Petru Drăgoescu, directorul pe probeleme de securitate şi sănătate, care candidează păentru Parlament. Aceştia ar putea să ne reprezinte şi să ne ajute, pentru că, în ultimii doi ani, doar de la ei am avut sprijin”, a afirmat Zoltan Lacataş.

În cadrul Companiei Huilie din Petroşani mai sunt angajaţi aproximativ 11.000 de oameni şi Daniel Surulescu şi Petru Drăgoescu candidează pentru fotoliile de deputaţi în două dintre colegiile Văii Jiului, din partea PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Minerii din Valea Jiului au avut în vechea legislatură un lider de-al lor, chiar preşedintele LSMVJ Vasile Ioan Savu în Parlamentul României, însă odată ajuns la Bucureşti acesta a atras atenţia doar prin afacerile în care a reuşit să se implice.