Evenimentul Zilei > Social > Am trăit în MINCIUNĂ TOATĂ VIAŢA. Adevărul despre DEZINFECTAREA cu SPIRT
Am trăit în MINCIUNĂ TOATĂ VIAŢA. Adevărul despre DEZINFECTAREA cu SPIRT

Am trăit în MINCIUNĂ TOATĂ VIAŢA. Adevărul despre DEZINFECTAREA cu SPIRT

Cea mai mare minciună în care am trăit până acum este posibil să ne pună sănătatea în pericol. Dezinfectarea cu spirt nu este atât de eficientă pe cât am crezut.

De foarte mult timp, majoritatea persoanelor folosesc spirtul pentru a dezinfecta diverse suprafeţe, cum ar fi cele din baie.

Specialiştii spun că acest lucru nu este adevărat şi că aceste virusuri sunt extrem de rezistente şi mor doar prin sterilizarea specială, medicală. De aceea, în cadrul spitalelor, sterilizarea instrumentarului medical este extrem de importantă, un proces ce necesită toată atenţia.

„Alcoolul nu asigură sterilizare şi dezinfecţie de nivel înalt. Folosirea acestuia nu se recomandă pentru sterilizarea materialelor medicale şi chirurgicale, a celor care vin în contact cu sângele şi ţesuturile umane. HIV, HBV şi HVC au rezistenţe diferite în mediu şi faţă de metodele de dezinfecţie fizice şi chimice. Pentru distrugerea lor se recomandă dezinfecţia de nivel înalt şi sterilizarea, nu folosirea alcoolului sanitar.

Dezinfecţia de nivel înalt se poate face folosind virucide (substanţe care distrug virusurile) avizate de Ministerul Sănătăţii.

Toate instrumentele chirurgicale, materialele textile şi alte obiecte sau soluţii, care pătrund în ţesuturi sau în sistemul vascular, trebuie să fie sterile. Sterilizarea chimică se face cu produse biocide, conform prevederilor legale în vigoare”, a explicat dr. Violeta Cîndea, medic de familie infecţionist, potrivit Sursadesanatate.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: