Minciuna lui George Simion, lămurită. A fost arestat o singură dată, în 2009, în Republica Moldova

Minciuna lui George Simion, lămurită. A fost arestat o singură dată, în 2009, în Republica Moldova George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

George Simion a admis că a mințit atunci când a spus că a fost arestat de mai multe ori. De fapt a fost arestat o singură dată. În 2009. În altă țară.

Minciuna lui Simion. George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), se confruntă cu acuzații de dezinformare. După ce o jurnalistă americană a relatat că acesta a fost arestat de mai multe ori și chiar închis, afirmații pe care Simion nu le-a negat inițial. Ba chiar le-a aprobat! Recent, el și-a clarificat poziția, admițând că a fost deținut o singură noapte în Republica Moldova în anul 2009. S-a întâmplat pe perioada președinției lui Vladimir Voronin, contrar afirmațiilor anterioare care sugerau multiple arestări. Mai clar, George Simion a fost reținut o singură dată, în 2009.

Într-un dialog cu Digi24, a fost întrebat despre circumstanțele și motivul arestărilor sale multiple menționate anterior. În acest context, Simion a specificat că a fost, de fapt, reținut doar o singură dată peste noapte în Republica Moldova. Subliniind că în România nu a fost niciodată arestat formal, ci doar reținut temporar de forțele de ordine pentru identificare în diverse ocazii.

Cu toate acestea, George Simion recunoaște implicarea în numeroase incidente care au dus la deschiderea unor dosare penale împotriva sa, rezultate din scandaluri în Parlament sau participarea la proteste neautorizate. Aceste acțiuni și clarificările recente aduc în discuție transparența și credibilitatea liderului AUR în contextul politic actual.

Ne puteți urmări și pe Google News

Minciuna lui Simion, justificată aberant

Simion, în apărarea sa, declară că este un promotor al adevărului. Că lupta sa este împotriva cenzurii și pentru integritatea procesului electoral din România. Afirmă că partidul său, AUR, este principala forță de opoziție care a rezistat restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Poziționându-se ca unicul adversar al guvernului în aceste chestiuni și anticipând o posibilă victorie în alegerile viitoare.

George Simion s-a autoproclamat ca fiind liderul politic din România cel mai opus influenței ruse, în ciuda acuzațiilor de simpatie prorusă. Motivul acestor acuzații, potrivit lui, ar fi angajamentul său față de valorile tradiționale. Dar și convingerea că căsătoria ar trebui să fie exclusiv între un bărbat și o femeie. El susține că obiectivul său este să apere ceea ce el consideră a fi normele sociale standard. În opoziție cu ceea ce el numește o ideologie dăunătoare care încearcă să destabilizeze aceste valori.

„Eu sunt cel mai antirus lider politic din România, dar ei spun că sunt prorus. De ce? Pentru că sunt pro-familie, pro-valori, cred că căsătoria este formată din bărbat și femeie. Luptăm pentru normalitate, împotriva unei ideologii care ne vrea pe toți nebuni”, a declarat George Simion.

Cu toate acestea, poziția sa a generat reacții de scepticism și batjocură în rândul utilizatorilor de internet din România, în special din cauza faptului că atât Ucraina cât și Republica Moldova i-au interzis intrarea pe teritoriul lor, aceste restricții fiind impuse datorită presupuselor sale legături cu Rusia. Această contradicție între declarațiile sale și acțiunile întreprinse de statele vecine îi subminează afirmațiile de opoziție față de Rusia și ridică întrebări cu privire la coerența și sinceritatea poziției sale politice.