Evenimentul Zilei > International > MILLIYET: Turcia și-a majorat exporturile de legume și fructe proaspete
MILLIYET: Turcia și-a majorat exporturile de legume și fructe proaspete

MILLIYET: Turcia și-a majorat exporturile de legume și fructe proaspete

Exporturile Turciei de legume și fructe proaspete s-au majorat în intervalul 1 ianuarie - 19 martie cu 27,6% față de perioada similară a anului trecut, fiind obținute venituri de 581 de milioane de dolari.

Președintele Uniunii Exportatorilor din zona Mediteranei de Vest, Hakkı Bahar, a declarat pentru Agenția Anatolia că în unele sectoare s-au înregistrat scăderi ale exportului din cauza epidemiei de coronavirus însă sectorul legumelor și fructelor proaspete a înregistrat o creștere importantă.

În perioada 1 ianuarie-19 martie 2019, au fost exportate 858.000 de tone de legume și fructe proaspete, fiind obținute venituri de 455 milioane de dolari. Hakkı Bahar a declarat că anul acesta, în aceeași perioadă, au fost exportate 956.000 de tone de legume și fructe proaspete, obținându-se 581 de milioane de dolari.

Bahar a precizat că au fost făcute exporturi către 85 de țări. Pe primul loc se află Rusia, urmată de România, Ucraina, Irak, Germania, Bulgaria, Polonia, Serbia, Georgia și Arabia Saudită.

SURSA

Traducere Florin Matei – RADOR