Feller, şeful Comandamentului de Sud al Statelor Unite, care are în subordine forţele americane din America de Sud, a precizat în cadrul unei audieri a comisiei pentru serviciile militare a Senatului: „Suntem gata să protejăm personalul şi sediile diplomatice ale SUA dacă va fi nevoie”. El nu a dat detalii despre modul în care ar putea acţiona militarii.

Statele Unite, Canada şi mai multe ţări europene şi sud-americane şi-au declarat susţinerea pentru un interimat al lui Juan Guaido, preşedintele parlamentului de la Caracas, care s-a autoproclamat luna trecută şef de stat al Venezuelei. Circa trei milioane de venezueleni s-au refugiat din cauza sărăciei, ceea ce – afirmă Reuters – a obligat naţiunile lumii să ia poziţie.

Potrivit lui Feller, regimul condus de preşedintele ales, Nicolas Maduro, se bucură de loialitatea majorităţii celor 2000 de generali din Venezuela, care s-au îmbogăţit de pe urma traficului de droguri, a veniturilor din petrol şi din alte afaceri. Amiralul american a arătat că trupele venezuelene sunt expuse aceloraşi lipsuri ca şi restul populaţiei.

„Guvernul legitim al preşedintelui Guaido a oferit o amnistie”, a mai afirmat Craig Feller, care a estimat că armata venezueleană se află într-o stare de degradare, informează Agerpes.