Evenimentul Zilei > Actualitate > Milioane de români vor afla astăzi detaliile campaniei de vaccinare anti-COVID
Milioane de români vor afla astăzi detaliile campaniei de vaccinare anti-COVID

Milioane de români vor afla astăzi detaliile campaniei de vaccinare anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis discută, împreună cu alți înalți oficiali ai statului, detalii despre marea campanie de vaccinare.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la Cotroceni, la o şedinţă cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne. Subiectul va fi legat de  clarificarea tuturor aspectelor care ţin de campania de vaccinare anti-COVID.

„În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta am convocat o şedinţă pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi al Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a spus Klaus Iohannis săptămâna trecută.

Care sunt instituțiile implicate

Executivul a aprobat, în ultima şedinţă, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Memorandumul referitor la înfiinţarea Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Activităţile Comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai instituţiilor implicate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.

Atunci când vaccinul primește aprobarea, începe distribuția

Medicul primar de boli infecţioase Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Central a fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, conform Agerpres.

Coordonatorul campaniei a declarat în weekend că strategia de vaccinare a României este deja pusă la punct

„România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi24.