Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Chirica, un primar certat cu gramatica. Ieşenii l-au taxat imediat: Iar și-a scris singur textele
Mihai Chirica, un primar certat cu gramatica. Ieşenii l-au taxat imediat: Iar și-a scris singur textele

Mihai Chirica, un primar certat cu gramatica. Ieşenii l-au taxat imediat: Iar și-a scris singur textele

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a vrut să transmit un mesaj ieșenilor prin care să se laude că va aduce tramvaie noi, din Polonia.

Numai că, edilul a dat-o în bară. Presărat cu greșeli de ortografie, cum ar fi „v-a ajunge și v-a dura”, textul primarului a stârnit reacții acide printre internauți. După ce textul a fost corectat cât de cât, mesajele ironice au fost șterse.

Prima postare

Andrei Al-Gareeb: Gramatica, bat-o vina! Iar și-a scris singur textele. Na, e de înțeles, nu mai ești rațional când te paște pușcăria.

Cristian Ponor: Este stresat de la atâtea dosare, și nu prea mai știe să scrie corect în limba română. Sau a petrecut prea mult de Sărbători, și acum gramatica îi este în ceață. Îi greu pentru domnul primar cu cratima, când să scrie: „va” sau „v-a”. P. S.: Intră imediat staful de campanie și rezolvă problema. Sau ne dă block la toți cei care am râs de domnul primar, așa cum se întâmplă pe pagina Primăria Municipiului Iași. Omul care administrează pagina a șters comentarii la greu săptămâna trecută și a dat block, deși omul este plătit din banii noștri.

Textul, cât de cât corectat