Evenimentul Zilei > Actualitate > După Mihaela, alte PATRU absolvente l-au REFUZAT pe DODON. Asistăm la o adevărată REVOLTĂ a elevilor eminenţi
După Mihaela, alte PATRU absolvente l-au REFUZAT pe DODON. Asistăm la o adevărată REVOLTĂ a elevilor eminenţi

După Mihaela, alte PATRU absolvente l-au REFUZAT pe DODON. Asistăm la o adevărată REVOLTĂ a elevilor eminenţi

Mihaela Ungureanu, a dat startul iniţiativei, unice până în prezent, de a REFUZA diploma de onoare din partea preşedintelui Republicii Moldova. Acestui demers curajos s-au alăturat încă patru tinere care au refuzat diploma lui Igor Dodon.

Aşa cum am mai relatat, astăzi, președintele Igor Dodon a organizat o ceremonie la care a invitat 100 de elevi absolvenți din întreaga țară pentru a le conferi diplome de onoare. Ulterior, mai mulți elevi au reacționat pe rețelele de socializare spunând că au refuzat din mai multe motive premiul președintelui.

Mihaela:  „Un om care îți dă o diplomă, dar îți ia identitatea. Păcat. Atâta țară cât demnitate. Am fost invitată, dar am refuzat”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook. Ulterior,  eleva a spus că a primit invitația prin telefon, în contextul în care Președinția a reacționat la mesajul tinerei, menționând că în lista premianților ea nu există, relatează diez.md.

O altă elevă eminentă a declarat, Valeria, a declarat:  „Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților. Această diplomă, pentru mine nu are nici o valoare. Îmi doresc foarte mult ca în țara mea să fie apreciate la justa valoare adevărul și valorile autentice, iar asemenea oameni să nu mai poată să-și bată joc de istoria noastră”.

Sorina Solonaru, o tânără care a absolvit recent liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală, a confirmat pentru Diez faptul că și ea a refuzat diploma de onoare a președintelui Dodon. „Am refuzat diploma de onoare a președintelui pentru că el nu este președintele meu. Plus la asta, eu nu cred că mai am nevoie de încă o diplomă pentru ca să mă conving că merit notele pe care le am. Cum pot să accept o diplomă a unui președinte care susține că vorbește limba moldovenească? Știu că acest premiu nu ar trebui să aibă o conotație politică, dar nu mă pot afilia unui eveniment în cadrul căruia nu mă regăsesc”.