Microbul stafilococul auriu, în mâncarea servită studenților la restaurantul universității

Microbul stafilococul auriu, în mâncarea servită studenților la restaurantul universității

Autoritățile sanitare ale județului au început o anchetă epidemiologică la cantina Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, după ce două persoane, mamă şi fiică, care au servit masa acolo, au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au demarat imediat verificări la cantina universității, stabilindu-se că microbul care a stat la baza îmbolnăvirilor a stat stafilococul auriu, microb ce a fost depistat în mâncare, pe diverse obiecte din blocul alimentar, dar şi la una dintre bucătărese.

„Am cerut conducerii Universităţii să scoată din consum acele alimente care ar putea fi contaminate, iar în paralel am întreprins verificări la producători. Vom analiza acelaşi lot de produse, iar dacă depistăm stafilococul auriu putem spune că am găsit sursa infecţiei. Altfel, înseamnă că microbul provine de undeva din cantină, de pe suprafeţe murdare, sau de la angajaţi care nu s-au spălat pe mâini”, a declarat directorul executiv al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, precizând că dacă se va dovedi că sursa infecției este din cantină, universitatea riscă o sancțiune contravenţională de 4000 de lei.

„Indiferent de ce vom găsi la producători, pentru noi este clar că şi la cantină este o problemă cu igiena, fiindcă analizele de laborator au arătat deja deficienţe la acest capitol”, a mai arătat Abiţei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cantina Universităţii Ştefan cel Mare are o capacitate de 250 locuri, aici putând fi servite zilnic de către studenţi sau de persoane din afara instituţiei prânzul şi cina.