Pe lângă foarte multă sare, în unele produse care ajung pe grătare sunt şi cîte 7 aditivi periculoşi. Conform Kanal D, specialiștii au dus la laborator 14 feluri diferite de mici, iar descoperirea a fost cu adevărat șocantă. 

Concret, ca micii să aibă culoarea roşu aprins, că să ia ochii cumpărătorului, unii procesatori îi colorează cu un extract din gândăci. Mai mult, în unele produse au fost găsiţi şi câte 7 aditivi care să îi dea savoare şi să îi prelungească termenul de valabilitate. Doar că astfel de substanţe sunt cei mai de temut duşmani pentru sănătate, spun medicii. „Sunt responsabile de producerea unor afecţiuni hepatice, renale, dar şi în apariţia unor forme de cancer”. 

Din fericire sunt restaurante care folosesc rețeta orignală, bazată pe carne tocată, usturoi şi sare, iar în pastă se presară bicarbonat de sodiu cu câteva condimente. 

Peste 30 de milioane de mititei înfulecă românii numai în minivacanţa de 1 mai. Şi străinii sunt fascinaţi. Exporturile cresc de la an la an, mai ales în ţări precum Italia şi Spania. Cereri ar fi chiar şi în China, spun autorităţile.