„Limbajul plin de ură al figurilor publice de la televizor nu reprezintă spiritul adevărat al acestei țări”, a spus ea, în aplauzele auditoriului. „Nu vă opriți la nivelul lor. Motto-ul nostru este: când ei coboară, noi urcăm”, a spus ea. Anterior, senatorul de Vermont Bernie Sanders le-a cerut democraților să o susțină pe Clinton. Ea va fi nominalizată, joi, de către Partidul Democrat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie său.

„În timp ce Donald Trump este ocupat să insulte un grup sau altul, Hillary Clinton înțelege că diversitatea noastră este unul dintre cele mai puternice atu-uri”, a spus și Sanders. Unii dintre susținătorii senatorului, fost rival al lui Hillary în cursa pentru nominalizare, au huiduit la auzul numelui ei.

Atac la Trump

Discursul lui Michelle Obama a fost perceput ca un atac la adresa lui Trump, deși ea nu a pronunțat niciun moment numele lui. A spus că vrea ca soțul ei să fie urmat la Casa Albă de cineva „care cunoaște această meserie și o ia în serios”. Michelle s-a referit la candidatul republican spunând că atunci „când cineva este nemilos sau acționează ca un bătăuș nu te oprești la nivelul lui” sau că „le cerem fiicelor noastre să-i ignore pe cei care pun la îndoială cetățenia sau credința părinților lor”, iar „problemele cu care se confruntă un președinte nu se pot reduce la 140 de caractere (aluzie la numeroasele mesaje postate pe Twitter de Trump – n.r.);

La finalul discursului, Obama a transmis pe Twitter: „Un discurs incredibil al unei femei incredibile. Sunt mândru, iar țara noastră a fost binecuvântată cu o asemenea Primă Doamnă. Te iubesc, Michelle”.