Evenimentul Zilei > International > Mexic. Președintele Manuel Lopez Obrador refuză din nou să recunoască victoria lui Biden
Mexic. Președintele Manuel Lopez Obrador refuză din nou să recunoască victoria lui Biden

Mexic. Președintele Manuel Lopez Obrador refuză din nou să recunoască victoria lui Biden

Unii oficiali mexicani susţin, în particular, că Obrador se teme că l-ar putea enerva pe Donald Trump, care de-a lungul mandatului său prezidenţial a ameninţat Mexicul cu represalii economice dacă nu ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale.

Preşedintele Mexicului, Manuel Lopez Obrador, a refuzat miercuri din nou să-l felicite pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA, el evidenţiindu-se astfel tot mai mult în rândul liderilor care au ezitat să recunoască victoria candidatului democrat, relatează Reuters.

Vorbind la scurt timp după ce liderul de la Beijing, Xi Jinping, l-a felicitat pe democratul  Biden pentru victoria în alegeri, Manuel Lopez Obrador a reafirmat că ar fi greşit să transmită felicitări înaintea încheierii formale a procesului electoral în SUA, scrie Agerpres.

Contracandidatul democratului Joe Biden, preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump, a iniţiat acţiuni judiciare într-un efort de a răsturna rezultatul alegerilor, acuzându-i pe democraţi de fraude.

Chiar dacă nu și-a recunoscut  înfrângerea, Donald Trump a permis săptămâna aceasta începerea tranziţiei către administraţia lui Joe Biden.

Preşedintele mexican Lopez Obrador, care la rândul său şi-a acuzat opozanţii de fraude de-a lungul anilor, a invocat în acest sens alegerile din ţara sa din anul anul 2006 pentru a-şi justifica poziţia faţă de scrutinul american, asigurând în acelaşi timp că nu are nimic împotriva vreunui candidat sau partid din SUA.

Pe de altă parte, unii oficiali mexicani susţin, în privat, că el se teme că l-ar putea enerva pe Trump, care de-a lungul mandatului său prezidenţial a ameninţat Mexic cu represalii economice dacă nu ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE