Evenimentul Zilei > Actualitate > China face pasul. Xi Jinping îl felicită pe Joe Biden pentru victorie
China face pasul. Xi Jinping îl felicită pe Joe Biden pentru victorie

China face pasul. Xi Jinping îl felicită pe Joe Biden pentru victorie

Cele două ţări „trebuie să evite orice conflict sau confruntare şi să se respecte reciproc”, se arată în mesajul trimis de liderul de la Beijing.

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat miercuri pe Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale americane, printr-un mesaj citat de presa de stat chineză.

Promovarea unei dezvoltări sănătoase şi stabile a relaţiilor China-SUA nu serveşte doar intereselor fundamentale ale popoarelor celor două ţări, ci satisface şi aşteptarea generală a comunităţii internaţionale, a transmis Xi Jinping în mesajul său preluat de agenția Xinhua, scrie Agerpres.

Cele două ţări „trebuie să evite orice conflict sau confruntare şi să se respecte reciproc, într-un spirit de cooperare profitabil pentru ambele părţi, să se axeze pe colaborare, să-şi gestioneze divergenţele, să avanseze dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor China-SUA şi să-şi dea mâna cu alte ţări şi comunitatea internaţională pentru a promova nobila cauză a păcii mondiale şi dezvoltării”, a transmis președintele Chinei, Xi Jinping.

Tot miercuri,  mai menţionează agenția de presă din China, vicepreşedintele chinez Wang Qishan i-a trimis un mesaj Kamalei Harris pentru a o felicita pentru alegerea în funcţia de vicepreşedintă a SUA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE