Evenimentul Zilei > Social > Metrorex: Pasagerii vor aștepta trenurile mai puțin. Facturile au fost plătite
Metrorex: Pasagerii vor aștepta trenurile mai puțin. Facturile au fost plătite

Metrorex: Pasagerii vor aștepta trenurile mai puțin. Facturile au fost plătite

Bucureștenii vor aștepta mai puțin în stațiile de metrou. Metrorex și-a achitat o factură pentru mentenanța trenurilor și a adăugat 6 trenuri pentru pasageri.

Bucureștenii ar putea aștepta mai puțin în stațiile de metrou pentru că Metrorex a reușit să își achite una dintre facturi. Călătoria pasagerilor va fi mai ușoară, mai ales de când au fost adăugate șase trenuri suplimentare.

„Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situației create în circulația trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare. Astfel, în urma discuțiilor purtate cu Alstom S.A. și a plății unor facturi pentru prestații de mentenanță aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022”, transmite compania.

Pasagerii vor aștepta după metrou între 9 – 10 minute și vor circula 40 trenuri.

Sursa foto: Facebook/ Aurelia Alexa

„Reiterăm că, utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ul:www.metrorex.ro. Continuăm demersurile pentru remedierea situației într-un termen cât mai scurt și prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat!”, arată Metrorex.

Probleme la Metrorex

În urmă cu câteva săptămâni, bucureștenii au fost nevoiți să aștepte mai mult timp pentru metrou, fiind doar 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. „Creșterea timpilor de așteptare în stații este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare. În această perioadă, Metrorex asigură activitățile de curățenie în vagoane, după retragerea trenurilor din circulație, în intervalul orar 23:00 – 05:00 și în timpul programului de circulație în situații care necesită salubrizare de urgență”, anunța compania.

Potrivit Metrorex, călătorii sunt informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ului companiei, potrivit A3.