Metode ingenioase de a răci locuința. Nu ai nevoie de aer condiționat

Metode ingenioase de a răci locuința. Nu ai nevoie de aer condiționat Aer condiționat. Sursa foto. EVZ

În ultima perioadă au fost înregistrate temperaturi din ce în ce mai ridicate, iar românii care au aer condiționat au folosit acest aparat din greu. Există metode de a face răcoare în locuința ta și fără acest electrocasnic.

România se topește din cauza temperaturilor ridicate, iar meteorologii au emis o mulțime de avertizări de caniculă. În timp ce unii români vor să facă economie și să nu pornească mereu aparatul de aer condiționat, mulți nu dispun de acest electrocasnic. Există soluții pentru a face răcoare în locuința ta și dacă nu ai acest apar. Medicul Tudor Ciuhondaru a explicat ce trebuie să faci când temperaturile ajung la niveluri record.

Vei avea nevoie doar de câteva cuburi de gheață. „Dacă nu aveți aer condiționat, câteva cuburi de gheață puse într-un vas cu apă și un ventilator în față, poate să fie o soluție rezonabilă”, a explicat medicul. Este foarte important ca locuința să fie aerisită încă de la primele ore ale dimineții sau chiar seara, atunci când temperaturile încep să scadă.

„Puneți bucăți de material textil, eventual deschise la culoare, eventual ude, în geam. În așa fel încât razele soarelui să nu supraîncălzească apartamentul. Încercați să nu utilizați aparatura electrocasnică și nu gătiți la orele amiezii”, este o altă metodă prezentată de medicul Tudor Ciuhondaru la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce trebuie să faci când este anunțată caniculă

Este recomandat ca atunci când vremea este caniculară să eviți lenjeriile de pat din materiale sintetice și să alegi unele din bumbac. În plus, poți să le bagi în frigider sau în congelator înainte să le întinzi pe pat. O altă soluție de a te răcori fără aer condiționat sunt compresele cu apă rece sau cuburile de gheață pe care le vei aplica la încheietură, coate, în spatele genunchilor sau la mâini, dar și la degetele de la picioare.

De asemenea, ar trebui ca în această perioadă să scoți din priză toate aparatele electrocasnice pe care nu le folosești deoarece ele degajă căldură chiar dacă nu funcționează. În plus, în acest mod poți consuma și mai puțină energie electrică, iar factura ta o să fie mai mică.