Medicul Tudor Parvanescu are 30 de ani și face gărzi la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în secția de Dermatologie, care este secție de suport COVID – 19. El și-a lipit pe costumul de protecție o poză cu el, pentru ca pacienții cu care interacționează să știe cu cine vorbesc. Și pentru ca aceștia să se simtă mai aproape de medic.

Tânărul s-a inspirat dintr-o practică  devenită uzuală în unele spitale din Italia. Ideea a prins, iar pacienții lui simt mai multă alinare când ”văd” cine are grijă de ei.

Medicul a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu el complet echipat, alături de un mesaj emoționant. ”Există o vorba veche din popor, cum că medicul învață cât trăiește. Învață să fii un om mai bun! Învață să îți ajuți aproapele! Învață să tratezi un om! Învață să oferi un zâmbet! Învață să fii acolo unde este nevoie de ține! Învață să nu te ascunzi!

Învață să fii solidar cu boală indiferent de specialitatea aleasă! Dacă tu crezi că poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești că pacientul să te considere un ‘vindecător’ mai sunt foarte multe de învățat”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook / Tudor Parvanescu