Evenimentul Zilei > Social > METODA “foița”. Ultima fiță în rândul SPĂRGĂTORILOR DE CASE
METODA “foița”. Ultima fiță în rândul SPĂRGĂTORILOR DE CASE

METODA “foița”. Ultima fiță în rândul SPĂRGĂTORILOR DE CASE

Totul s-a întâmplat miercuri seară în Capitală. O echipă de criminaliști a fost chemată pentru a aduna probe de la o spargere și a descoperit o nouă metodă prin care hoții operează.

De fapt, criminaliștii ”descoperiseră” o metodă mai veche, dar care nu mai fusese folosită de mulți ani în București.

”Aceşti infractori folosesc nişte chei potrivite pe care le înfăşoară cu foiţe de aluminiu subţire care preia forma butucului şi implicit prin forţare poate să deblocheze acel butuc şi să intre în locuinţă fără prea mari urme de forţare sau chiar deloc”, a declarat Dumitru Coarnă, liderul sidicatului polițiștilor.

Pentru a elucida cazul și a-i prinde pe infractori, poliția a inspectat și cazuri mai vechi.

”Faptul că au ieşit foarte mulţi poliţişti la pensie, creează o vulnerabilitate pentru colegii noştri care sunt nevoiţi să înveţe prin propriile metode”, a spus Cosmin Adreica, lider al sidicatului polițiștilor.

Autorii spargerii sunt recidivişti, iar poliţiştii au reuşit să îi oprească chiar când se pregăteau să scape de marfa furată, scrie Digi24.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: ”Cele două persoane au fost oprite în trafic, colegii au efectuat controlul asupra maşinii şi au descoperit în interior bunuri şi instrumente ce putau fi folosite pentru forţarea sistemelor de siguranţă”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: