Evenimentul ZileiVremeaMeteorologii anunță o vreme extrem de rece în zilele următoare. Vor cădea precipitații abundente

Meteorologii anunță o vreme extrem de rece în zilele următoare. Vor cădea precipitații abundente

Meteorologii anunță o vreme extrem de rece în zilele următoare. Vor cădea precipitații abundente
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei în următoarele zile. Astfel, vremea va fi deosebit de rece în mare parte a teritoriului.

ANM a transmis că în prima parte a zilei de astăzi, 21 septembrie, cerul va fi variabil în regiunile Oltenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei, iar în restul țării va fi preponderent înnorat.

ANM anunță temperaturi scăzute în mare parte a țării

În zona Banatului, pe suprafețe restrânse au fost semnalate căderi de precipitații, în vreme ce la munte, în partea de vest a Carpaților Meridionali a început să ningă.

Vântul bate slab, spre moderat, iar temperaturile înregistrate la ora 09:00 indicau în jur de 3 grade Celsius la Joseni, 14 grade la Gura Portiței, Jurilovca şi Constanța-dig. În partea de sud a Banatului, dar și în nordul Crişanei, Maramureș și Transilvania a fost semnalată ceață în această dimineață.

Vremea în țară

Astăzi, temperaturile medii ale aerului vor fi deosebit de scăzute în zonele de vest, sud-vest, centru şi nord, dar şi în regiunile montane şi submontane. Cerul va fi preponderent înnorat în jumătatea nordică a țării, iar local vor apărea și ploi, în vreme ce la munte, la altitudini ce depășesc 1500 de metri, vor apărea căderi de lapoviță şi ninsoare.

În partea de sud a României cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi seara, atunci când pe spații restrânse vor fi căderi de precipitații sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice.

Vântul va bate slab și moderat, prezentând intensificări pe crestele montane, dar și în nord-est şi în extremitatea sud-vestică a teritoriului. Valorile maxime ale temperaturilor se vor situa între 13 – 20 de grade Celsius.

Vremea în București

În capitala țării, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi maxime de 19 – 20 de grade Celsius. Vântul va bate slab spre moderar, iar cerul va prezenta înnorări temporare. Din a doua parte a zilei vor crește șansele să apară ploi însoțite de descărcări electrice.

De altfel, temperaturile se vor menține scăzute cel puțin până la finele săptămânii, urmând ca de sâmbătă să mai crească temperaturile, dar nu va fi o diferență semnificativă.


Accesează: