A început să ningă în mai multe zone din țară. Stratul de zăpadă a ajuns la trei centimetri. Video

A început să ningă în mai multe zone din țară. Stratul de zăpadă a ajuns la trei centimetri. VideoSursa: Arhiva EVZ

A început să ningă în mai multe zone din țară. Pe Transfăgărășan, temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, iar stratul de zăpadă a ajuns de trei centimetri. A nins și în alte zone montane.

A început să ningă în zona montană înaltă din țara noastră. Salvamontiștii Argeș au anunțat că pe Transfăgărășan s-a așternut zăpada. Ei au publicat și o serie de fotografii și videoclipuri care arată prima ninsoare.

Ca urmare a răcirii vremii, salvamontiștii le-au recomandat oamenilor să circule cu prudență în zonă.

Vă recomandăm să circulaţi cu prudenţă pe Transfăgărăşan. Ninge la peste 1800 m altitudine”, a scris pe rețelele de socializare, Cristian Toma, reprezentant al Salvamont Argeş.

Temperaturile au ajuns la minus trei grade Celsius, iar stratul de zăpadă depus a ajuns și el la trei centimetri.

„Dacă vă aventuraţi şi pe potecile de munte, echipaţi-vă corespunzător”, a mai transmis salvamontistul.

A început să ningă în mai multe zone din țară

Și în alte zone montane a început să se pună zăpada. Și pe vârful Vlădeasa s-a așternut prima zăpadă. Imaginile postate pe rețelele de socializare au fost înregistrate la o altitudine de 1.836 de metri.

Ninsoarea și-a făcut simțită prezența și pe Transalpina, iar șoferii au fost rugați să evite deplasarea în zonă dacă nu au autovehicule echipate de iarnă. Meteorologii au emis și un Cod portocaliu de vânt.

Astfel, în cursul zilei de duminică, Direcția Regională de Drumuri Craiova a transmis o atenționare pentru șoferi:

Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant.

Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!”.

Și salvamontiștii de la Vârful Omu, munții Bucegi au transmis o atenționare pentru turiștii care vin în zonă.

Astfel, meteorologul Radu Manta le cere, ironic, amatorilor de drumeție în Munții Bucegi să fie echipați corespunzător pentru traseele montane: „Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șalpii acasă…”, potrivit Gândul.ro.