Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul TULBURĂTOR al lui Florin Piersic. I se apropie sfârşitul?
Mesajul TULBURĂTOR al lui Florin Piersic. I se apropie sfârşitul?

Mesajul TULBURĂTOR al lui Florin Piersic. I se apropie sfârşitul?

Faptul că Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile nu mai este nici un secret pentru nimeni.

Actorul nu s-a ascuns niciodată de faptul că îl place la nebunie să povestească experienţelele memorabile prin care a trecut în viaţă şi îi atacă pe cei care îi critică acest "defect".

„Vreţi să tac? Asta am vrut eu astăzi, să tac, să nu spun nimic. Pentru ce? Pentru că a devenit laitmotiv: 'Florin Piersic vorbeşte mult'. Păi vorbesc ca să mă auziţi şi să vă dau nişte exemple cu întâmplări din care dumneavoastră să trageţi concluzii. În ziua în care Iurie Darie, Şerban Ionescu sau Irina Petrescu nu mai pot să comunice cu dumneavoastră, nu vă pare rău că oamenii ăştia nu mai sunt? Îmi pare rău de ce spun acum, dar va veni o zi când eu n-o să mai pot să vin să vorbesc cu dumneavoastră. De ce? Pentru că eu o să fiu undeva sus, într-o stea. Şi poate unul dintre dumneavoastră o să spună: 'Ce păcat, mă, ne mai povestea şi el câte o întâmplare, ne mai recita o poezie, mai fredona o melodie, mai făcea glume cu noi'. De ce nu vă bucuraţi de asta?”, a spus Florin Piersic, potrivit Gândul.

Născut din părinţi bucovineni (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic şi-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta şi Cajvana, apoi în Cernăuţi şi, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieţi nr. 3 (azi, Colegiul Naţional Emil Racoviţă).

De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetăţean de onoare” al mai multor oraşe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti sau Galaţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: