Evenimentul Zilei > International > Mesajul ȘOCANT al lui Papa Francisc după ATACUL CHIMIC din Siria: „Nu există un război bun şi unul rău”
Mesajul ȘOCANT al lui Papa Francisc după ATACUL CHIMIC din Siria: „Nu există un război bun şi unul rău”

Mesajul ȘOCANT al lui Papa Francisc după ATACUL CHIMIC din Siria: „Nu există un război bun şi unul rău”

Papa Francis a condamnat folosirea armelor chimice în Siria, deplângând „zecile de victime” ale bombardamentelor recente.

„Sosesc din Siria ştiri înfricoşătoare despre bombardamente cu zeci de victime, din care multe sunt femei şi copii. Ştiri despre multe persoane lovite de efectele substanţelor chimice conţinute în bombe. Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi şi pentru familiile care suferă”, a declarat papa în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sf. Petru, conform Radio Vatican, citat de Agerpres. 

Și a continuat. „Nu există un război bun şi unul rău. Nimic, nimic nu poate să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva persoanelor şi a populaţiilor lipsite de apărare! Să ne rugăm pentru ca responsabilii politici şi militari să aleagă cealaltă cale, a negocierilor, singura care poate să conducă la o pace care să nu fie pacea morţii şi a distrugerii”, a adăugat Suveranul Pontif, după slujba prezidată în Bazilica Sf. Petru. 

Aviaţia regimului sirian a bombardat duminică pentru a treia zi consecutiv ultima enclavă rebelă în apropiere de Damasc, unde zeci de civili au fost ucişi în 48 de ore în raiduri şi inclusiv, potrivit Washingtonului, într-un posibil atac chimic, aminteşte France Presse.  Căştile albe, salvatorii din zonele rebele, au acuzat regimul că a recurs la "gaze toxice" în oraşul Duma şi publică, pe contul lor de Twitter, bilanţuri contradictorii, evocând între 40 şi 70 de morţi.