Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul minstrului Petre Tobă, de Ziua Națională a României:„Mulțumesc tuturor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor pentru ceea ce fac pentru liniștea și siguranța românilor”
Mesajul minstrului Petre Tobă, de Ziua Națională a României:„Mulțumesc tuturor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor pentru ceea ce fac pentru liniștea și siguranța românilor”

Mesajul minstrului Petre Tobă, de Ziua Națională a României:„Mulțumesc tuturor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor pentru ceea ce fac pentru liniștea și siguranța românilor”

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, va fi prezent la Parada militară ocazionată de Ziua Națională a României, unde vor defila cadre ale MAI și tehnica din dotarea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor de frontieră și elicopterele Aviației MAI.

De Ziua Națională a României, ministrul afacerilor interne Petre Tobă a transmis un mesaj către români și către cadrele pe care le are în subordine pe care îl redăm intergral:

„Ziua Națională a României este o sărbătoare de suflet a românilor, dar și un simbol al hotărârii noastre de a ne decide singuri destinul ca stat unitar și indivizibil. Libertatea, independența, integritatea teritorială sunt valori pe care românii le-au prețuit și le-au apărat indiferent de contextul istoric, social sau politic. Dacă la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca națiune română, timp de aproape un veac, prin seriozitate și consecvență, ne-am construit o identitate europeană. În cei 97 de ani de la Marea Unire, România a parcurs etape definitorii ale evoluției statului român, întărind instituțiile sale fundamentale. Ministerul Afacerilor Interne este una dintre aceste instituții, iar misiunea de asigurare a securității și a siguranței cetățeanului este prioritatea noastră. În această zi de sărbătoare națională, mulțumesc tuturor polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, personalului civil sau militar al Ministerului Afacerilor Interne pentru ceea ce fac zilnic pentru liniștea și siguranța românilor. Colegilor noștri care, în numele României, se află în misiuni în afara granițelor țării, alături de partenerii internaționali, le doresc să se întoarcă sănătoși acasă! Le urez tuturor românilor La mulți ani de Ziua Națională, le mulțumesc, în numele tuturor colegilor mei, pentru încrederea pe care ne-o acordă și îi asigur că pentru liniștea lor veghează cei aproape 150.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. La mulți ani, România!”