Evenimentul ZileiSocialMesajul lui Florin Cîțu către bugetari. Nu vă faceți speranțe, că nu este de unde

Mesajul lui Florin Cîțu către bugetari. Nu vă faceți speranțe, că nu este de unde

Mesajul lui Florin Cîțu către bugetari. Nu vă faceți speranțe, că nu este de unde
Ministru de Finanțe a spulberat orice vis al angajaților din sistemul public, de a le fi mărite salariile.

Cîțu a spus că există unele companii de stat, care au majorat cu câteva procente salariile proprilor angajați, dar că aceste s-au făcut din economiile proprii ale acestor societăți, și nu în urma unor alocări de la bugetul de stat.

În cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîțu a spus că la recitificarea bugetară nu au fost alocate fonduri pentru majorarea salariilor angajaților din domeniuil public.

„La această rectificare nu au fost alocate fonduri suplimentare pentru salarii. Dacă au făcut economii şi au putut să-şi dea, e treaba lor. Vom face un audit la toate companiile de stat cum au fost cheltuiţi banii publici, dar să fie foarte clar, nu sunt fonduri salariale, iar bugetele aprobate anul acesta pentru aceste companii nu sunt cheltuieli suplimentare faţă de cele de salarii, sunt salariile de anul trecut. La rectificare niciuna nu a primit nimeni primit bani pentru creşteri cu cheltuielile salariale” a spus ministrul.

La CNAIR, salariile au crescut și cu 10 la sută

Una dintre companiile de stat care a majorat salariile angajaților este CNAIR. Potrivit unor informații publicate de un sindicat din cadrul CNAIR, pentru muncitori, salariile au fost majorate cu zece la sută, în timp ce pentru personalul TESA cu salarii mai mari, procentul de majorare abia dacă este de trei la sută.

O altă companie care a majorat salariile angajaților este Metrorex, unde de la 1 noiembrie, lefurile celor aproape 5.500 de salariați ai regiei care administrează metroul bucureștean ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

Ministrul de Finanțe a mai spus că nu cunoaște punctual situațiile semnalate de jurnaliști dar că este sigur că aceste majorări nu se fac din veniturile publice ale statului.

„Nu ştiu situaţia. Eu am avut grijă ca la rectificare să nu fie alocate surse suplimentare pentru banii de salarii. Dacă au făcut economii prin restructurare, posibil să-şi dea, este treaba lor şi nu intru peste managementul lor. Dar un lucru este clar, ei nu au primit bani suplimentar”, a continuat Cîţu.


Accesează: