Evenimentul Zilei > Politica > MESAJUL lui Viorel CATARAMĂ în ziua în care ÎMPLINEŞTE 64 de ani
MESAJUL lui Viorel CATARAMĂ în ziua în care ÎMPLINEŞTE 64 de ani

MESAJUL lui Viorel CATARAMĂ în ziua în care ÎMPLINEŞTE 64 de ani

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, care împlineşte joi 64 de ani, a dat cu această ocazie un mesaj politic.

Viorel Cataramă a atacat “politica anti-naţională” promovată de “socialiştii” din PSD şi ALDE: “De când au venit la guvernare, socialiştii grupaţi în PSD si ALDE promovează o politică anti-naţională de distrugere a sectorului privat, de descurajare a exporturilor si incurajare a importurilor!

Declaratia primului ministru Viorica Dancilă privind adoptarea monedei EURO in 2024 denota in primul rand o grava lipsa de patriotism; acest lucru nu este posibil, dar nu este nici oportun!

In conditiile existentei unui decalaj semnificativ intre importuri si exporturi, Dreapta Liberala a cerut in mai multe randuri BNR sa nu mai intervina pe piata pentru mentinerea unui curs de schimb artificial, care sa prabuseasca exporturile si sa faca RO tot mai dependenta de importuri si imprumuturi externe; cu riscul de a supara pe unii, DL considera ca sustinerea neconditionata a sectorului privat si in primul rand a exporturilor (inclusiv printr-un leu mai slab) este o componenta a strategiei de securitate nationala.

O guvernare incompetenta si iresponsabila, bazata exclusiv pe masuri populiste decuplate de realitatile economice si sociale din tara, care-si decimeaza constant capitalul autohton si productia nationala reprezinta tot mai mult un atentat la siguranta si securitatea tarii, iar singura modalitate de evitare a unei catastrofe o reprezinta acceptarea capitalismului ca sursa de progres si bunastare cladita pe o temelie solida si sanatoasa”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.