Evenimentul Zilei > Politica > Mesaj ȘOC pentru PSD din partea lui Iohannis. Probleme GRAVE pentru Dragnea
Mesaj ȘOC pentru PSD din partea lui Iohannis. Probleme GRAVE pentru Dragnea

Mesaj ȘOC pentru PSD din partea lui Iohannis. Probleme GRAVE pentru Dragnea

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Germania, solicitat liderilor PSD, marți seară, să rezolve cât mai repede criza politică pe care au creat-o.

„Solicit PSD să-și rezolve problema pe care singuri au creat-o. Atrag atenția să nu introducă în pachetul de negocieri chestiuni care nu trebuie negociate, cum ar fi cea pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite.

Vreau să reintrăm într-o zonă de stabilitate și să ducem România înainte. Îmi doresc o terminare urgentă a crizei și reluarea normalității”, a spus președintele Klaus Iohannis.

HAOS ÎN PSD. Numai la LOVITURA ASTA nu se aştepta DRAGNEA

Tot în cursul zilei de azi,  în contextul actualei crize politice provocată de dorința șefului Camerei Deputaților și liderul PSD, Liviu Dragnea, de a-l înlătura pe primul-ministru Sorin Grindeanu, preşedintele Klaus Iohannis a reamintit, într-un mesaj transmis marţi, la Iaşi, pentru evenimentul de aniversare a 100 de ani de la adoptarea la a modificărilor constituţionale din 20 iunie 1917, că "o naţiune este puternică dacă cetăţenii ei au încredere că legiferarea se face de către aleşi, şi nu pentru aleşi". 

Ce MESAJ i-a TRANSMIS Iohannis lui Dragnea? CLASIC DE COTROCENI

"Istoria ne arată că o naţiune este puternică dacă cetăţenii ei au încredere că legiferarea se face de către aleşi, şi nu pentru aleşi. O naţiune este puternică dacă cetăţenii au încredere în loialitatea şi responsabilitatea instituţiilor puse să servească interesul public, precum şi în integritatea exerciţiului mandatului public. Cetăţenii României au arătat că aşteaptă de la elitele lor un angajament ferm pentru un parcurs fără ocolişuri spre o astfel de naţiune", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost citit pe scena Teatrului Naţional 'Vasile Alecsandri' din Iaşi de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, citat de Agerpres.