Evenimentul Zilei > Social > Mesaj pentru Voiculescu, după cazul Foișor. „Felicitări, domnule ministru Harababură. Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați”
Mesaj pentru Voiculescu, după cazul Foișor. „Felicitări, domnule ministru Harababură. Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați”

Mesaj pentru Voiculescu, după cazul Foișor. „Felicitări, domnule ministru Harababură. Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați”

Reacții tot mai vehemente în privința acțiunii de evacuare de la Spitalul Foișor. Ministrul Sănătății este tot mai contestat în urma acestui nou scandal, iar mulți îi solicită demisia.

Situația creată de decizia intempestivă de transferare a pacienților de la Spitalul Foișor continuă să ofere ocazia unor comentarii și reacții din partea celor mai avizate și profesioniste personalități din domeniu. Dacă unii adversari politici ai ministrului Sănătății Vlad Voiculescu îi solicită acestuia demisia, medici renumiți se declară stupefiați și îngroziți de imaginile cu evacuarea pacienților.

Medicului psihiatru Gabriel Diaconu îi „crapă obrazul de rușine”

Unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România, Gabriel Diaconu, spune că îi „crapă obrazul de rușine” în fața imaginilor cu evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor”. el consideră că se observă clar că nu există respect pentru demnitatea umană. „Felicitări, domnule ministru Harababură”, a spus medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Astfel, medicul psihiatru Gabriel Diaconu are un mesaj extrem de dur pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de șeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea Spitalului „Foișor”.

”Felicitări, domnule ministru Harababură !”

Dr. Gabriel Diaconu oferă o poziție critică și neiertătoare la adresa celor care au avizat această acțiune oarecum intempestivă: „Felicitări, domnule ministru Harababură! Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați în seara asta de la spitalul Foișor. N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la spitalul Foișor sunt egalmente indignați.

”Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp. Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?”, mai spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

De cealaltă parte, Andrei Baciu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a declarat vineri seară la Digi 24: „Astfel de decizii se iau între Ministerul Sănătăţii şi DSU. Operaţiunea a început la ora 15,00 şi ne pare rău că ne-am lungit şi am ajuns ca la ora asta să mutăm pacienţii. Ne cerem scuze familiilor pacienţilor, dar am produs acest disconfort pacienţilor d ela Foişor ca să facem bine mai multor pacienţi grav bolnavi de Covid”.