Doctorița Diana Carjaliu (foto) este cunoscută opiniei publice de când, în urmă cu două săptămâni, a fost agresată de un polițist local, care i-a băgat mâna în ghips, pentru că a vrut să îi împiedice pe hingheri să tragă cu arma lângă bolnavii psihic.

Revine acum în atenție cu o demisie spectaculoasă. Medicul specialist, Diana Cârjaliu, până în 31 iulie șeful Secției exterioare de Psihiatrie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a dat demisia din toate funcțiile și a plecat fără să se mai uite înapoi. „Am făcut-o în semn de revoltă față de nenorocirile din sistemul de sănătate”, a declarat, pentru EVZ, cel mai cunoscut psihiatru al Constanței.

     

A aflat că zilele trecute, ministrul Sănătății a fost în control pe litoral. „Întotdeauna i s-a ținut ascunsă această secție de psihiatrie, care arată ca în secolul al 17-lea, fără ca demersurile mele să fi fost vreodată luate în seamă. Bolnavii psihic nu constituie o prioritate pentru autorități”, spune Diana Cârjaliu.

       

Dacă în acești ani „cei de la județ” ar fi făcut controale ar fi dat peste o clădire aproape să se dărâme, cu pereții saloanelor coșcoviți, mâncați de mucegai, cu țevi sparte, geamuri acoperite cu carton, ar fi văzut că plouă prin tavan, iar dejecțiile refulează prin podea. Ar fi aflat că șeful de secție și angajații au cheltuit bani din propriul buzunar pentru face mici reparații. Nu a interesat pe nimeni.

 

Ce spun șefii

Managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa, nu știe de ce a demisionat șefa de la Psihiatrie. Este în concediu medical. „Da, cunosc situația de acolo, dar trebuie să reabilităm mai întâi secțiile din spital. Vom aloca niște bani pentru igienizare și în următorii ani vom construi un spital nou cu 90 de paturi”, a declarat managerul, menționând că demisia e un act unilateral. Și președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, s-a arătat șocat de demisia Dianei Cârjaliu. El s-a jurat că, în acest an, din bugetul CJC s-au alocat bani pentru Psihiatrie. „Și mai dăm și acum la rectificare. Mâine (n.a. vineri), merg eu în control”, a promis, Țuțuianu, dând și asigurări că va discuta personal cu doctorița demisionară.