Evenimentul Zilei > Politica > Veste bombă! Vlad Voiculescu, out din Guvern? Iohannis și-a dat acordul
Veste bombă! Vlad Voiculescu, out din Guvern? Iohannis și-a dat acordul

Veste bombă! Vlad Voiculescu, out din Guvern? Iohannis și-a dat acordul

Coaliția de la guvernare stă pe un botoi de pulbere. Liberalii capul ministrului Sănătății după gafa monumentală de joi. Și nu ar fi singura acuzație care i se aduce lui Vlad Voiculescu, ministrul impus de USR-PLUS.

Liberalii îl vor afară din Guvern și, potrivit Antena 3, aceștia ar avea și acceptul președintelui Klaus Iohannis. Rămâne de aflat doar momentul la care acesta va fi nevoit să plece din Guvern.

Scânteia care a declanșat imensul scandal

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci, demonstrând, astfel, că nu ştie ce prevede documentul.

„Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

„Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine.

(…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor.

(…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a spus şeful de la Sănătate.

Jurnaliștii prezenți în fața ministrului i-a citit şefului de la Sănătate din Ordinul de ministru de anul trecut, iar Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui și îl va citi.

În realitate, ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020 prevede acest lucru, însă ministrul Sănătăţii îl va schimba.

 

Demisia  ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este cerută și în stradă, la proteste, cât și de multe voci importante ale României, din toate mediile.