Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu prins cu minciuna. Mihai Gâdea: „Este profund incompetent sau profund ticălos?”
Vlad Voiculescu prins cu minciuna. Mihai Gâdea: „Este profund incompetent sau profund ticălos?”

Vlad Voiculescu prins cu minciuna. Mihai Gâdea: „Este profund incompetent sau profund ticălos?”

Declarațiile ministrului Sănătății, care a declarat că nu știa că în Ordinul de ministru era prevăzut faptul că morții COVID trebuie înmormântați fără haine au fost comentate, joi, de jurnalistul Mihai Gâdea. La un mod foarte dur.

Jurnalistul consideră că ministrul Sănătății a „fugit ca un laș” de la declarații, după ce și-a dat măsura incompenței. El a comentat întreaga situație, penibilă de altfel.

„Am participat împreună la ceva de neimaginat. Este pur și simplu WOW. În momentul în care a fost prins de presă că minte, cu o nesimțire cum eu nu am mai văzut la un ministru în ultimii 30 de ani, încearcă să explice plin de tupeu și de aroganță, așa cum a fost în toată această perioadă, că de fapt nu scrie în niciun ordin de ministru că decedații sunt băgați goi în saci.

Și la întrebarea repetată a colegilor noștri dacă își cere scuze pentru această situație… Din data de 2 martie există acest ordin blocat la Ministerul Sănătății și el spune că nu a știut despre el. Dar în momentul în care îl întreabă, în mod repetat, dacă își cere scuze pentru acest lucru, minte cu o nesimțire ce eu nu am văzut niciodată în viața mea. Un tupeu cum eu nu cred că am mai văzut vreodată pentru cineva care ocupă o funcție de ministru. Și spune că nu există în ordin treaba asta. Până când Sergiu Cora îi dă decisiva, îi dă șah mat, și în momentul de față, sigur că te uiți la Vlad Voiculescu cum a fugit ca un laș de declarații și a lăsat niște înalți prelați în fața Ministerului, el fiind gazdă acolo. Dar el a plecat pentru că Sergiu i-a citit din ordin și i-a spus: ”În ordin scrie foarte clar că” și îi citează că decedații sunt băgați în saci, dezbrăcați, goi”. La momentul respectiv se întoarce și pleacă, și fuge, ca un laș.

„Întrebarea este dacă este profund incompetent, că nu știa ce este, de fapt, în ordin sau știa, și este profund ticălos”

Aici e o întrebare: Întrebarea este dacă este profund incompetent, că nu știa ce este, de fapt, în ordin și, dacă nu știa, după toată această dramă, aproape 25.000 de familii, dacă nu știa, este profund incompetent. Sau știa, și este profund ticălos. E ori una, ori alta. Ori este cel mai incompetent ministru al Sănătății din istoria României, într-o speță ca aceasta să spună că nu e în ordin și să mintă, ori este pur și simplu un ticălos, pentru că știa și minte presa și țara.

Este cel mai halucinant moment din această pandemie. Pentru că este vorba despre morții noștri, de persoane dragi care au fost pierdute și el minte cu nerușinare că nu există în ordin. Însă este foarte clar în ordin:

Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.
Sergiu citește asta și în momentul respectiv fuge ca un laș. Este un laș și este cea mai mare dezamăgire posibilă ca un om tânăr să se comporte așa, să fie atât de incompetent sau ticălos”, a declarat Mihai Gâdea la Antena 3.