Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu a fost prins cu minciuna. A refuzat să își ceară scuze familiilor românilor batjocoriți
Vlad Voiculescu a fost prins cu minciuna. A refuzat să își ceară scuze familiilor românilor batjocoriți

Vlad Voiculescu a fost prins cu minciuna. A refuzat să își ceară scuze familiilor românilor batjocoriți

Ministrul Sănătății a ezitat în privința regulilor de înmormântare decise prin OUG la începutul pandemiei.

Update. Vlad Voiculescu, conștient de situația în care a ajuns, a ales să pună un scurt comentariu.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a menționat Vlad Voiculescu.

Din păcate pentru familiile celor morți și care au fost aruncați dezbrăcați și în saci în Eternul Întuneric, prea târziu.

——————————————————————————————————————————————————

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a negat, joi, că Ordinul de ministru prevedea faptul că morții de Covid-19 nu trebuie îmbrăcaţi. Astfel că nu era obligatoriu ca persoanele decedate să fie puse fără haine în saci.

Ministrul a spus că dacă acest lucru s-a întâmplat, nu a fost vina ministerului și nici a sa, ci a celor care au luat decizia ca morții să fie aruncați dezbrăcați în saci. „Ține de bun simț”, a transmis ministrul Vlad Voiculescu, care a dorit să arunce responsabilitatea pe oricine altcineva. Numai că tocmai în ordinul de ministru, de la începutul lunii martie, acest lucru e precizat.

Inclusiv redactorul-șef al EvZ, Simona Ionescu, a avut un editorial dur la adresa ministrului.

„Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”

„Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a declarat, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Chestionat de jurnalişti dacă îşi va prezenta scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus: „Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”. Apoi i s-a citit din Ordinul de ministru de anul trecut, când la cârma ministerului era liberalul Nelu Tătaru. Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui și îl va citi.

ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

Joi, după o întâlnire cu reprezentanții cultelor din România, Vlad Voiculescu a anunțat că se schimbă regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza Covid-19.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.