Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZVlad Voiculescu, curcanul tâmpit din mijlocul cârdului. Să nu uiți, Darie!

Vlad Voiculescu, curcanul tâmpit din mijlocul cârdului. Să nu uiți, Darie!

Vlad Voiculescu, curcanul tâmpit din mijlocul cârdului. Să nu uiți, Darie!
Vlad Voiculescu e dus cu pluta sau cu „dibla”, cum a zis useristul Ungureanu despre șeful său Dan Barna! Se contrează cu ministrul Educației, prof.univ. Sorin Cîmpeanu, care dorește ca elevii să fie verificați de Covid cu teste rapide din salivă, pentru ca programul școlilor să se desfășoare în siguranță. Acum se înfoaie cu alta!

Lumea e revoltată la maximum din cauza bătăii de joc cu privire la înmormântarea morților, „mămăliga” stă se explodeze, Arafat a făcut pasul înapoi și zice că se vor schimba regulile de îngropăciune, iar el, Voiculescu, ministrul Sănătății, se umflă-n pene ca un curcan tâmpit în mijlocul cârdului!

E incredibil cu ce s-a găsit să iasă public și să spună!

Cică analizează o propunere de modificare a protocolului de înmormântare a pacienţilor decedaţi de Covid, dar sugerează că decizia nu poate fi luată pripit.

„Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu sau să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile”, a spus ditamai ministrul Voiculescu la Antena3.

El nu vede ce se întâmplă în țară, cum își jelesc românii morții băgați în saci de plastic și îngropați ca niște ciumați? Iar Covidul nu e ciumă! Să-i spună asta vreunul din cei 22-23 de consilieri personali atotștiutorului Vlad Voiculescu.

Vrea 24-48 de ore de analiză când recunoaște că de un an de zile el și autoritățile din juru-i îi umilesc pe români și le batjocoresc morții, băgându-i goi în gropi și cavouri?!

Dacă nu sărea capacul de pe oală acum, când toată lumea a văzut cum s-a procedat cap-coadă cu înmormântările artiștilor lăutari, și dacă tot acum jurnalista Loredana Chimoiu n-ar fi povestit cum a fost obligată să-și îngroape mama, nicio autoritate n-ar fi dat un pas înapoi. Nu li s-ar fi cutremurat niciun mușchi de pe obraz în fața valurilor de lacrimi.

Trist, dar nici Biserica Ortodoxă nu s-a luptat cu „covizii” ăștia de la guvernare, ci a asistat aproape impasibilă la batjocorirea ritualului creștinesc de înmormântare.

Prea-Fericitul Daniel atât trebuia să facă: să meargă în Parlament, să ridice un deget și să le spună „Nu e ciumă! Lăsați-i să-și plângă și să-și îngroape morții după tradiție!”. Nu a făcut-o. I-a dat dezlegare, abia ieri, purtătorului de cuvânt al BOR să ne spună că „legea draconică” trebuie schimbată și că au mai cerut acest lucru în urmă cu o lună, împreună cu liderii altor culte. Au trimis o scrisoare și au așteptat. Degeaba. Răspunsul nu a venit. Un dispreț total care ar fi trebuit să enerveze chiar și o față bisericească.

Ce ne rămâne nouă de făcut în fața a tot ce trăim de un timp încoace?

Să respectăm legile, dar să nu-i iertăm pe acești vremelnici politruci care ne-au însemnat cu fier roșu existența și amintirile.

Să le spunem copiilor și nepoților noștri așa cum ne-a lăsat scris Zaharia Stancu despre umanitatea Puternicului: „Să nu uiți, Darie!”.

Și să le povestim cum și-au bătut joc de noi „aleșii poporului”. Mai rău decât „aleșii lui Ceaușescu”.

Să ne ajute Dumnezeu să scăpăm, dacă tot nu știm să ne salvăm singuri!

Notă: Ca să nu avem vorbe de instanță cu domn ministru Vlad Voiculescu, om cu 11 ani de școală la Viena, fac următoarea precizare. Când am scris Tâmpit nu am avut în vedere sensul de „prost, nerod, idiot”, ci de „buimăcit, năucit, amețit”, consemnate toate în DEX ca explicație pentru cuvântul „tâmpit”.

 

 

 


Accesează: