Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis NU o REVOCĂ pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi – LIVE TEXT
Klaus Iohannis NU o REVOCĂ pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi – LIVE TEXT

Klaus Iohannis NU o REVOCĂ pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi – LIVE TEXT

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre soarta șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Declarații Klaus Iohannis:

„La jumătatea lunii februarie ministrulJustițieimi-a primis propunerea de revocare a șefei DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în care ultimul cuvânt îl are președintele.

Între timp mi-a fost înaintat și avizul CSM, care are alte concluzii decât așa-zisul raport al domnului ministru.

Raportul a fost negativ, iar prin rolul CSM, acesta nu poate fi ignorat.

Constat deci că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași legi ministrul Justiției și CSM ajung la concluzii diametral opuse.

Am solicitat departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială aceste documente. Am constata că autorul raportului de la ministerul Justiției că acesta este o luare de poziție față de dezbaterile publice din ultimii ani, ceea ce arată că evaluarea ministrului poate fi subiectivă. Aceste considerații sunt întărite de faptul că raportul cuprinde și date despre biografia ministrului Justiției.

Apoi, raportul conține și lucruri interpretate și valorificate într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor.

Drept urmare, motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. 

Nu voi da curs propunerii de revocare.”

Reamintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut în luna februarie declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA după prezentarea a 20 de puncte în defavoarea acesteia. În raportul prezentat de Toader în faţa membrilor CSM s-a precizat că șefa DNA a încălcat de două ori Constituției României într-un an.

După demararea acestei proceduri, membrii CSM și-au dat avizul consultativ negativ față de revocarea șefei DNA.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.