Declaraţiile au fost făcute marți la Palatul Victoria, la o întâlnire referitoare la situația victimelor din Colectiv, conform Agerpres.ro.

E un raport care, în fine, cred că e făcut un pic cam repede, cu grabă mare și fără să intre în detalii de finețe și cred că diavolul stă în detalii, în general.

Acolo cred că sunt lucrurile. Degringolada asta (…) Noi am fost transferați de la Spitalul Floreasca către un alt spital, Spitalul Elias și abia a doua zi, spre după-amiază, nu știu, că eram destul de confuz, dar abia atunci am început să fim pansați și nu e în regulă cred. Nu a fost numai cazul meu izolat (…) Nu au fost intervențiile foarte prompte. Era totuși o situație de calamitate. Au existat spitale care nu au avut alertă. Veneau răniții pur și simplu, se trezeau cu ei acolo. Veneau pe jos, veneau cu taxiurile și nu au fost puse în alertă spitalele.

Nu aș face niciun fel de apreciere în legătură cu intervenția ambulanțelor sau a SMURD (…) Resuscitarea se face acolo unde s-a întâmplat trauma și dacă omul ăla e în stop cardio-respirator, în trei minute trebuie să intervii, că altfel moare. Astea sunt niște prostii, cu resuscitarea pe asfalt. Cred că asta așa trebuia făcut. Dar ce s-a întâmplat mai departe, din momentul în care s-a ajuns în spitale, acolo sunt lucruri de discutat mult și acolo cred că atinge o parte din subiect și raportul Corpului de control, dar superficial.

Am avut norocul să încap pe mâna unui medic foarte bun, care și-a asumat un risc enorm și m-a salvat, cu acordul familiei. Dar intervenția asta, ca și grefele la mâini, a fost făcută târziu față de standarde. A fost în ultima clipă. Dacă ar fi fost mai bine organizată evacuarea răniților din Colectiv spre alte spitale din Europa, dacă s-ar fi activat planul ăsta de urgență european, ar fi scăpat mai mulți oameni”, a afirmat Mihai Grecea.