Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de solicitanți de azil ale căror cereri au fost respinse. Anul acesta, recordul va fi depășit.

Anunțul despre recordul de expulzări care se va înregistra în 2017 a fost făcut de către Peter Altmaier, directorul de cabinet al cancelarei Angela Merkel.

Într-un interviu acordat ediției de duminică a cotidianului Bild, șeful cancelariei a precizat că aproape jumătate din cele 700.000 de cereri de azil depuse în 2016 au fost respinse.

„Îi vom trimite pe acești oameni grabnic la ei acasă, altfel aceasta ar dăuna credibilității statului nostru de drept.”

Afirmațiile lui Altmaier dovedesc că toate criticile la adresa politicii „granițelor deschise” în fața valului de imigranți, pe care Angela Merkel l-a încurajat în vara lui 2015, încălcând Acordul de la Dublin, au fost pe deplin întemeiate. Marea majoritate a celor care dădeau buluc să intre în Europa nu erau „refugiați” alungați de ororile războiului din țările lor, ci simpli imigranți economici, doritori să profite de facilitățile sociale din țările occidentale.

Acum, cu câteva luni înaintea alegerilor generale din septembrie, când Merkel a pierdut locul I în sondaje, cea numită cu simpatie „Mutti” de imigranți nu mai știe cum să scape de ei.

Peter Altmaier a mai declarat că speră ca Parlamentul german să aprobe rapid o schimbare de statut pentru cetățenii din Tunisia, Algeria și Maroc, astfel încât solicitările de azil ale acestora să fie respinse în mod automat.

Culmea ipocriziei, în vreme ce adepții Corectitudinii Politice nici nu se gândesc să protesteze față de expulzările în masă ale Angelei Merkel, ei răcnesc ca din gură de șarpe față de suspendarea temporară a intrărilor în America decretată de Trump pentru cetățenii a șapte state musulmane, focare de terorism.