În mult așteptata sa carte de memorii, „A Promised Land” (primul volum urmează să apară marți), Barack Obama recunoaște că era furios atunci când Hillary Clinton a refuzat să renunțe, în 2008, la lupta împotriva lui pentru nominalizarea în Partidul Democrat pentru alegerile prezidențiale, a declarat o sursă editorială.

„Obama scrie că în februarie 2008 ar fi trebuit să fie evident pentru Hillary că ducea o bătălie pierdută împotriva lui dar că ea nu dorea să abandoneze lupta împotriva contracandidatului ei”, a declarat sursa.

Obama spune că îi admira tenacitatea lui Hillary Clinton, dar că admirația sa și-a atins limitele. Fostul președinte al SUA descrie cum directorul său de campanie din vremea respectivă, David Plouffe, a numit-o pe Hillary „un vampir afurisit”. Adăugând: „Nu o poți ucide”, scrie The Sun.

„După ce Obama a câștigat nominalizarea pentru Casa Albă, el a spus că Hillary a început să-l preseze pentru o slujbă, insistând asupra faptului că ea vroia să fie o „ jucătoare de echipă ”, pentru binele partidului și al țării”, precizează sursa citată.

„S-a gândit să o aleagă drept candidat la vicepreședinția sa, dar a decis că va fi prea complicat, deoarece ar însemna numirea lui Bill Clinton ca al doilea om al său”.

Obama va descrie, de asemenea, o confruntare amară cu soția lui Bill Clinton după ce unul dintre înalții săi oficiali, Billy Shaheen, a încercat să-l înfățișeze ca fost traficant de droguri.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE