Evenimentul Zilei > International > Memoriile lui Obama. „Hillary Clinton, un vampir afurisit. Nu o poți ucide”
Memoriile lui Obama. „Hillary Clinton, un vampir afurisit. Nu o poți ucide”

Memoriile lui Obama. „Hillary Clinton, un vampir afurisit. Nu o poți ucide”

Primul volum al noii cărți de memorii a fostului lider de la Casa Albă, „A Promised Land”, va fi pus în vânzare săptămâna viitoare.

În mult așteptata sa carte de memorii, „A Promised Land” (primul volum urmează să apară marți), Barack Obama recunoaște că era furios atunci când Hillary Clinton a refuzat să renunțe, în 2008, la lupta împotriva lui pentru nominalizarea în Partidul Democrat pentru alegerile prezidențiale, a declarat o sursă editorială.

„Obama scrie că în februarie 2008 ar fi trebuit să fie evident pentru Hillary că ducea o bătălie pierdută împotriva lui dar că ea nu dorea să abandoneze lupta împotriva contracandidatului ei”, a declarat sursa.

Obama spune că îi admira tenacitatea lui Hillary Clinton, dar că admirația sa și-a atins limitele. Fostul președinte al SUA descrie cum directorul său de campanie din vremea respectivă, David Plouffe, a numit-o pe Hillary „un vampir afurisit”. Adăugând: „Nu o poți ucide”, scrie The Sun.

„După ce Obama a câștigat nominalizarea pentru Casa Albă, el a spus că Hillary a început să-l preseze pentru o slujbă, insistând asupra faptului că ea vroia să fie o „ jucătoare de echipă ”, pentru binele partidului și al țării”, precizează sursa citată.

„S-a gândit să o aleagă drept candidat la vicepreședinția sa, dar a decis că va fi prea complicat, deoarece ar însemna numirea lui Bill Clinton ca al doilea om al său”.

Obama va descrie, de asemenea, o confruntare amară cu soția lui Bill Clinton după ce unul dintre înalții săi oficiali, Billy Shaheen, a încercat să-l înfățișeze ca fost traficant de droguri.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE